Zo mooi om met hele simpele dingen mensen verder op weg te helpen


Wat doe je?

"Ik werk al meer dan 12 jaar in huisartsenpraktijken en ben zowel doktersassistente als praktijkondersteuner. De patiënten die ik begeleid hebben Diabetes, COPD of hart- en/of vaatziekten.
Sinds enige tijd doe ik de ouderenzorg er ook bij. Dat laatste spreekt me heel erg aan. Ouder worden is tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Ik kan de mensen helpen om langer thuis te blijven wonen door bijvoorbeeld tijdig potentiële problemen te signaleren en hen in allerlei praktische en medische zaken de weg te wijzen. Mensen weten vaak niet bij welke instanties ze terecht kunnen.
 

Hoe doe je dat?

De medisch-technische kant van mijn vak is heel interessant, maar ik vind het vooral mooi om mensen met praktische raad en daad bij te staan. Eigenlijk het 'echte' zorgverlenen. Dat kan al heel klein zijn door aan de telefoon mensen te helpen, maar bijvoorbeeld ook rondom het overlijden van patiënten. Dat is ook het mooie in de huisartsenpraktijk: je leert mensen goed kennen, omdat je ze ziet op- en doorgroeien. Wij, de praktijkondersteuners, hebben per patiënt meer tijd te besteden dan de huisarts, dus wij kunnen bijvoorbeeld bij huisbezoeken langer blijven, zodat alle vragen aan bod kunnen komen.
 

Wat zijn de voordelen van jullie praktijk?

We werken goed samen als team, wat prettig is voor de patiënt. We werken vanuit onze gezamenlijke uitgangspunten, maar hebben wel onze eigen verantwoordelijkheid.
We leggen niets op, maar adviseren: we laten de patiënt bij voorkeur zelf een keuze maken."

 

 

Laatste nieuws

Praktijkbezoek: draag masker bij luchtwegklachten
Lees meer
Kwaliteitskeurmerk voor huisartsen
Lees meer
Handige app: 'moet ik naar de dokter?'
Lees meer

 

Patiënten waarderen ons zo